Platsbyggd garderob

Har tagit en liten paus med badrumsbygget och använder rummet som snickeri för en platsbyggd garderob jag bygger i barnrummet. Materialet är limträskivor från Byggmax och en väldans massa möbelvinklar. Jag började med att mäta upp rummet och rita garderoben i SketchUp.

Började med att bygga sockeln.

Med bra verktyg och lodräta och raka väggar flyter det på rätt smidigt. Kvar är nu en smal bit i 45°-hörnet och smala bitar mellan dörrarna. Som dörrar blir det också limträskivor. Bredd 400mm och ev någon typ av spegel på. Antingen limmad eller fräst. Dörrarna kommer att hänga utanpå själva garderoben med ett överlapp på 10mm. Även om jag bygger rakt så behöver det inte bli millimeterprecision överallt.

Jag har inte så mycket kvar att bygga på den. Malin kommer att måla den med en vitaktig äggoljetempera. Så här långt har det varit ett ganska kul bygge. Hoppas det håller i sig för jag ska även bygga en platsbygd bokhylla i gästrummet senare.

One comment

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>