Snickra enkla äppellådor

Det var ett tag sedan jag bloggade här men jag tänkte dela med mig av ett par enkla äppellådor jag snickrat ihop av spillvirke. Jag byggde en för något år sedan men nu byggde jag tre på en gång när jag ändå hade alla verktyg framme. Nu under våren och försommaren är det många plantor som ska avhärdas eller av andra anledningar flyttas fram och tillbaka. Dessa lådor funkar perfekt till det.

Jag hade en ca 1m lång 45×220-regel som jag kapade i ca 1cm smala ribbor. Jag använde sticksåg för att inte få så fina och raka kanter.

Sen kapade jag till trekantstavar av en annan spillbit.

Allting spikades ihop med en dyckertpistol och ganska korta spikar. Trekantstavarna limmade jag även med pl600.

Även om jag använde korta spikar kom de igenom på vissa ställen så de slipade jag bort med en vinkelkap.

Slutligen ”målade” jag lådorna med järnvitriol som jag hade färdigblandat i en dunk. Vet inte riktigt hur järnvitriol håller sig färdigblandat men jag borde iallafall målat lådorna med pensel. Vattnet hade trängt in bättre i träet då.

Måtten på lådorna är följande

  • 4 bitar a 44 cm
  • 4 bitar a 30 cm
  • 4 bitar a ca 24 cm (till underredet. Längden beror på hur tjocka bitar du sågar till.)
  • 4 bitar trekantstav a 11 cm

Nu är det bara att vänta på att värmen ska komma så de kan börja användas! Tomatplantor mm växer i fönstret här inne och lök och annat växer fint under lysrör i ett svalt garaget.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>