Stenhuggare

Vi har länge tänkt få tag på kalkstensplattor för att byta ut sjöstensplattorna som ligger i exakt raka längder framför huset och vi behöver även lägga gångar runt nya delen av huset. Eftersom det i marken där vi bor finns massor av kalksten borde det inte vara några problem att få tag på någon som säljer tänkte jag men oj vad fel jag hade. Finns inte en enda markstensförsäljare som säljer den typen av sten. Allt som säljs är konstgjord sten eller tex kalksten bruten i brott och kapade till exakta plattor som går att stapla enkelt på pall.

Men när jag väl började kolla efter kalksten när jag promenerade runt i området finns det kalksten överallt! En granne några hus bort har schaktat stora mängder och byggt ett suterränggarage och jag fick ta hur mycket sten jag ville. Spenderade en timme i geggamojjan i snöblasket idag och fick ihop några kvadrat. Tungt som tusan men om någon vecka ska grannen schakta i ordning tomten och då ska jag vara med och ta rätt på mer sten.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>